15. Utställning och träffar

Kammar/borstar till pälsen

2018-01-18 13:13 #0 av: Cosmopiloten

Hej. 
Finns det någon som har tips och erfarenheter för vilka slags kammar jag kan använda till mina chillor och som finns att köpa i Sverige? Länka gärna.
Haft en del par här hemma som tjafsat lite så vill kamma igenom dem, en del ska på utställning i mars, och en del har aldrig förr blivit kammade så de behöver bli genomborstade. 


Anmäl
2018-01-18 15:27 #1 av: Dionz

Prata med någon uppfödare som är van att kamma, det krävs speciell kam och gör man fel kan det även göra ont på chinchillan, så viktigt att man förstår tydligt hur man ska kamma. 
Enklast är väl att någon visar hur man ska göra, och oftast träffas man ju på utställningar så det är då man brukar kunna bli visad :)

Jag kammar inte mina, dem verkar inte gilla det så dem slipper ^_^

Anmäl
2018-01-18 22:47 #2 av: Cosmopiloten

#1 jag tänkte mest om det fanns ett alternativ till de specialkammarna många använder som går att få tag på inom Sverige.  Just nu antingen fingerkammar jag; tar bort de tussar som sitter löst samt drar igenom pälsen med fingrarna, men skulle vilja kamma dem ordentligt för att få bort gammal päls som inte släpper med hjälp av bara handen.  Har en handske med gummiplatta som jag borstar katterna med men den funkar ju inte till chillorna. 

Anmäl
2018-01-19 00:18 #3 av: Dionz

#2 har använder vi silvertejp och klädroller för att få bort lös päls ;)
Silvertejpen duttar man löst emot topparna så för man bort päls, klädroller funkar på samma sätt :)
En av mina chinchillor gillar inte silvertejpen så den kör jag bara klädroller på, så man får prova sig fram och se vad chinchillan gillar :)

Anmäl
2018-01-19 14:54 #4 av: Cosmopiloten

#3 hmm kan vara värt att testa, det yr ju så dant annars när man håller på så då är ju klädroller perfekt :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.