2010-01-26 23:23 #0 av: [RoxannaH]

Här kommer den första artikeln på chinchilla iFokus, från den nya sajtvärden. En liten artikel som hälsar er välkomna samt berättar lite om chinchillan. En artikel om vad chinchilla är, hur den upptäcktes och vad den först ansågs vara användningsbar till. Artikeln kommer utvecklas med tiden, just nu är målet att få upp sidan.

Hejsan och välkomna hit till Chinchillor iFokus! Mitt namn är Fia Hellström, jag är 20 år och bor nära Malmö, i en stad som heter Bjärred. Jag jobbar som hundpsykolog vilket jag tycker är jätte roligt! Jag bor tillsammans med min sambo Henrik och han är mest hemma. Han jobbar i en liten videobutik ibland på kvällarna. Sen har vi en liten Border Collie hemma som heter Tindra. Jag har också haft ett par chinchillor för ett tag sedan, de fick stanna kvar hos min mor när jag flyttade för att hon inte skulle bli ensam. Intresset för chinchillor har dock funnits kvar under åren. Och jag har nu bestämt mig för att ta upp intresset igen och eventuellt skaffa chinchillor senare. Men först har jag jobbet att komma igång ordentligt med. Nog om mig och till sajten istället.

Chinchilla ifokus startar upp igen sommaren 2010 med Fia Hellström som sajtvärd. På sajten går hon under namnet Fiddelie och hon kommer alltid att finnas till hands om frågor eller problem skulle uppstå. Sajten kommer att handla om chinchillor. Exempel på artiklar som kommer dyka upp kommer handla om beteendet, rätt kost, trivsamt boende med mera.

Lite kort om Chinchillan:

Chinchillan är ett väldigt vackert djur som från början härstammar från forntidsgnagaren "Megamys" som levde i Anderna. De som möjligen var först med att uppskatta dessa speciella pälsdjur var Chincaindianerna, som chinchilla har ärvt sitt namn av.

Redan under 1920 - talet så började chinchillan födas upp för deras pälsars skull. Man ville få fram denna fina tjocka och täta päls i mängder för att sedan använda den till att göra pälsar åt människorna. Men chinchillorna som ansågs ha mindre fin päls började säljas ut som sällskapsdjur. Och sedan dess har uppfödningen och populariteten av djuret ökat i mängder.
 
Denna sidan startades för att nyfikna, okunniga och kunniga personer ska kunna ta lärdom av varandra, hjälpas åt att göra livet för dessa underbara djur bättre och för att diskutera olika problem som kan uppstå. Artiklar om djuren kommer att dyka upp och de kommer att handla om djurets färger, beteende, boende och
skötsel och mycket mera. Artiklarna kommer att finnas under "Artiklar" i menyn nedanför sidhuvudet. Om ni har förslag på artiklar så kan ni höra av er till oss bakom sajten eller om du själv har ett intresse av att bidra med en artikel, så är det bara att ta kontakt med mig.
 
Jag som sajtvärd önskar er gäster och medlemmar av sidan varmt välkomna, och ett stort lycka till och hoppas verkligen att ni trivs!

 

Artikel skriven av: Fia Hellström

Relaterade länkar

Bild fotad av Ulrika Dahl 

Chinchilla från: Chill-Zones uppfödning  (Chill-Zones)